Home

“Ik word ik in het aangezicht van de ander”

Iedereen vraagt zich wel eens af, “wie ben ik, wat wil ik, wat maakt dat ik de dingen doe zoals ik ze doe?” Dit zijn hele normale vragen, vooral als je volwassen wordt. Soms vind je geen antwoord op deze vragen of heb je een steuntje in de rug nodig bij het beantwoorden ervan. IeKaa richt zich op jongeren en jong-volwassenen die met vragen zitten of vastlopen op een bepaald gebied in hun ontwikkeling. Maar ook volwassenen en ouders kunnen contact opnemen met hun vraag.

De hoofdletters in IeKaa staan er niet voor niks: IeKaa is gericht op ik-versterking, op ontwikkelen van het individu, op ontdekken wie je bent, waar je goed in bent en op het aanpakken van zaken die je ontwikkeling juist in de weg kunnen staan (zoals een trauma, angst, depressie, boosheid, ADHD, enz). Maar ontwikkelen doe je niet alleen, dat gebeurt altijd in interactie met de mensen om je heen (vandaar de andere drie letters: en alle anderen). IeKaa richt zich ook op vragen zoals “hoe kan ik meer voor mezelf opkomen, hoe kan ik me meer open stellen voor mensen, hoe voorkom ik conflicten, hoe kom ik (weer) in gesprek met mijn ouders/zoon/dochter?” Vaak reageren we vanuit bepaalde patronen, ontstaan door wat we meegemaakt hebben. Op die manier voorkomen we bijvoorbeeld dat we opnieuw gekwetst raken, maar tegelijk kan dat ook de voor jou belangrijke mensen afstoten, iets dat je juist niet wil. IeKaa helpt je/jullie om zicht te krijgen op dit soort patronen en vooral, ze te doorbreken.

Op deze site vind je de nodige informatie over IeKaa, Praktijk voor GZ-psychologie. Kijk in het menu of klik op onderstaande buttons wanneer je meer wil weten over een bepaald onderwerp. Klik hier als je een vraag wil stellen of je aan wil melden, of bel, sms of app naar 06-83401889. En denk maar zo: er zijn geen vreemde vragen, alleen maar vreemde antwoorden!!

08-05-2024 Aanmeldstop

Op dit moment is aanmelden voor nieuwe cliënten helaas niet mogelijk.identiteit/persoonlijkheid
EMDR/traumaverwerking
Kort lontje/emotieregulatie
ADHD
Angst/stemming